The Benefits

Hogere efficiëntie

Sheetlite’s LEC-technologie werkt niet met diodes waar stroom in één richting doorheen wordt gestuurd maar met een fosforlaag in een elektromagnetisch veld. Deze techniek vraagt minder energie voor een goed zichtbare vluchtrouteaanduiding. Dit leidt tot een 3 x hogere efficiëntie dan de gemiddelde LED.

Betere zichtbaarheid

Doordat bij LEC het gehele oppervlak zelf licht uitstraalt, biedt LEC een veel uniformer verlichte signalering dan bij een LED waar sprake is van verschillende lampjes die het bord aanlichten. Dit leidt tot een 2 tot 20 x betere zichtbaarheid bij rook dan bij de gemiddelde LED-signalering.

Langere levensduur, grote betrouwbaarheid

Omdat LEC bij lagere Wattages functioneert, blijven ze langer dan een LED in staat om de hoeveelheid licht te produceren die volgens de norm NEN 6088 verplicht is voor vluchtrouteaanduidingen. Met als gevolg: een 3 tot 10 x langere levensduur dan de gemiddelde LED. Daarbij zijn Sheetlite’s LEC’s bestand tegen hoge temperaturen waardoor ze, ook op dat terrein, kunnen concurreren met dunne laag LED-technologie zoals OLED.

Lagere ‘total cost of ownership’

En wat heeft u onderaan de streep aan al deze voordelen? Een 3 tot 5 x lagere ‘total cost of ownership’ dan bij de gemiddelde LED.

The New Standard

  • Energiebesparend
  • Kostenbesparend
  • Levensreddend
  • Milieuvriendelijk


Overtuigd?

Bel of mail ons!

Zie de verschillen

Hieronder vindt u de feiten over de bestaande typen vluchtrouteaanduiding naast de allernieuwste technologie van Sheetlite.

De verschillen spreken boekdelen. Stap ook over op de techniek vandaag en morgen!

LEC Exit sign Sheetlite LED Exit sign Sheetlite TL Exit sign Sheetlite
Lightning type LEC Technology LED Technology TL Technology
Levensduur 10 jaar 4-5 jaar 3,5 jaar
Back-up batterij 4 jaar 4 jaar 4 jaar
Wifi unit management
(mogelijk bij ‘op maat’ offerte)
ja nee nee
LED DROOP nee ja ja
Auto brightness deviding ja nee nee